terug naar overzicht

Wienen smelt samen met collega van “de Vlaanders”

Bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal slaat de handen in elkaar met Recon Bouw uit het Oost-Vlaamse Adegem (Maldegem). De ééngemaakte groep stelt 135 mensen tewerk en haalt een omzet van 67 miljoen euro. Beide entiteiten blijven wel hun naam behouden, zo laten Jean-Paul, Rudi en Patrick Wienen weten.

Wienen is een algemene aannemer van klasse 7. Er worden projecten uitgevoerd in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Met een omzet van 17 miljoen en 45 mensen is het familiebedrijf uit Zutendaal een gevestigde waarde in de projectenmarkt en openbare aanbestedingen. Door een gebrek aan familiale opvolging werd een partner gezocht om een nieuwe structuur op te zetten.

De keuze is gevallen op Recon, een klasse 8-bedrijf uit de groep van de Brugse ondernemer Benedict ‘Dicky’ Huys, vooral actief is in Oost- en West-Vlaanderen. “Niet alleen is hiermee de continuïteit verzekerd, we zullen voortaan ook klasse 8-opdrachten kunnen aannemen, wat een belangrijke toegevoegde waarde biedt”, zeggen Jean-Paul, Rudi en Patrick Wienen. “Met Recon Bouw zitten we helemaal op dezelfde golflengte qua structuur, waarden en visie. Het familiale karakter, de focus op kwaliteit, sterk vakmanschap en het opbouwen van een langdurige relatie met onze klanten en partners, zijn waarden die we beiden hoog in het vaandel dragen.”

Beide bedrijven blijven elk opereren vanuit de bestaande vestigingen en onder hun eigen merknaam.

terug naar overzicht