terug naar overzicht

Synhaeve Doe-Het-Zelf overgenomen door HUBO

O.B.A. begeleidde Doe-Het-Zelf Synhaeve bij de verkoop van hun bedrijf

De bekende familiezaak Doe-Het-Zelf Synhaeve uit Beveren-Leie kent zijn oorsprong in de vlascrisis van medio vorige eeuw.


Tijdens deze moeilijke periode werd de kiem gelegd voor de huidige distributieactiviteit van installatiematerialen en gereedschappen voor de bouwsector met bijkomende houtbouwspecialisatie voor professionelen. Het bedrijf, gelegen op een AAA-locatie, werd in de loop der jaren stelselmatig verder uitgebreid. Hierdoor beschikt het bedrijf vandaag over een moderne infrastructuur en up-to-date machinepark om de verdere groei te ondersteunen.


Wegens gebrek aan familiale opvolging kwam de familie Synhaeve, gesteund door haar extern accountantskantoor, Himpe & Co uit Avelgem tot de conclusie om het bedrijf te verkopen en een passende overnemer te zoeken. Hiervoor werd beroep gedaan op het overnamebegeleidingskantoor O.B.A. uit Kortrijk. Via O.B.A. kwam de familie in contact met overnemer Jan Onderbeke die reeds diverse HUBO-filialen in bezit had en een grotere expansie in de Doe-Het-Zelfsector in regio Zuid-West-Vlaanderen nastreeft. Samen met het bestaand D.H.Z. Synhaeve- en HUBO-personeel wil Jan Onderbeke, ook in Corona-tijden, deze verdere groeiplannen realiseren waarbij de gespecialiseerde bouwaannemer en de doe-het-zelver nog meer hun gading zal kunnen vinden.


Geert Buyse (O.B.A.): "Met de begeleiding van deze overname realiseert O.B.A. een transactie waarmee ze haar sterke aanwezigheid in de regio West-Vlaanderen verder bevestigt. We blikken dan ook met enige fierheid terug op het afgelegde traject."
Geert Synhaeve (D.H.Z. Synhaeve): "O.B.A heeft het overnameproces en de gesprekken op vakkundige manier begeleid. Zij hebben ons met de juiste partijen aan tafel gebracht, het negotiatieproces gevoerd en het contractwerk, in overleg met onze juristen, tot een goed einde gebracht."

terug naar overzicht