terug naar overzicht

Monavisa schakelt versnelling hoger / Made In West-Vlaanderen 01 2020

MonaVisa, specialist in polyester spanplafonds en spanwanden, verwelkomt een nieuwe zaakvoerder na wijziging in haar aandeelhoudersstructuur. Het bestaande managementteam – Peter Valcke, zijn echtgenote Maureen Dumon en Jonathan Vandewalle – beslisten om een nieuwe zaakvoerder aan boord te halen om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen. Zij lieten zich bij deze transactie bijstaan door OBA. Het huidige management en stichter Peter Valcke blijven na de transactie actief binnen het bedrijf met hoofdkantoor in Roeselare.  

Ruim 15 jaar geleden stampte Peter Valcke MonaVisa uit de grond, een bedrijf actief in het plaatsen van ‘koudgeplaatste’ spanplafonds en spanwanden in polyester. Sindsdien is MonaVisa uitgegroeid tot dé referentie op het vlak van esthetische en akoestische oplossingen en personalisatie via print en verlichting in spanplafonds en spanwanden. Met de opkomst van polyester doeken groeide de belangstelling aanzienlijk en dankzij haar superieure karakteristieken en snelheid van plaatsing krijgen deze doeken steeds meer de voorkeur op behang, gipskarton en schilderwerken.
MonaVisa telt vandaag een 30-tal werknemers en met toonzalen in Roeselare en Hasselt bedient het professionelen en particulieren over heel Vlaanderen. Tot het klantenbestand van MonaVisa behoren zowel kantoren, horecazaken, hotels, winkels, autodealers en particulieren. Het bedrijf telt ondertussen meer dan 7.000 referenties, waaronder Roularta Media Group, Mercedes-Benz, Belfius en het recent geopende oefencomplex van voetbalploeg Club Brugge.

Extern advies

Om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen besliste het management – Peter Valcke, zijn echtgenote Maureen Dumon en Jonathan Vandewalle – om een nieuwe zaakvoerder aan boord te halen. Die werd gevonden in persoon van Dieter Simoens, die overkomt van Berry Alloc, een afdeling binnen Beaulieu International Groep. Naast Dieter Simoens worden ook Ben Leonard, Laurent Michiels en Thomas Munghen medevennoten. Zij zullen als niet-uitvoerende bestuurders fungeren. In de nieuwe structuur herinvesteert ook het management, dat tijdens de transactie begeleid werd door het kantoor O.B.A.
Peter Valcke, voormalig zaakvoerder en nu hoofd van verkoop, ziet de hele operatie als een stap naar nog meer professionalisering. “Dankzij het vakkundig werk van adviseur O.B.A. vonden we die uiteindelijk met de komst van Dieter, Thomas, Laurent en Ben”, aldus Valcke. Dieter zal tevens mijn zaakvoerdersrol overnemen waardoor ik me volledig kan toeleggen op mijn rol in verkoop en strategie. Op die manier kunnen we de volgende stap zetten in de ontwikkeling van MonaVisa en een nog betere oplossing bieden aan onze klanten en partners.”

Januari 2020

Made In West-Vlaanderen: Monavisa schakelt versnelling hoger

terug naar overzicht