terug naar overzicht

GPC Europe zoekt nieuwe groei met Hasco Invest

TIELT – GPC Europe, gespecialiseerde solar groothandel, gaat een samenwerking aan met Hasco Invest, een groeiende Limburgse investeringsgroep actief in 5 peilers: energy & services, HVAC, logistiek, vastgoedbeheer en -ontwikkeling en business intelligence. Over de verhouding in aandelen wordt niet gecommuniceerd. De deal kwam tot stand dankzij het hoog aangeschreven Kortrijkse kantoor OBA, gespecialiseerd in het begeleiden van overnames en samenwerkingsverbanden.

“Hasco Invest investeert in GPC Europe, zodat wij een nog sterkere rol kunnen spelen in de onvermijdelijke energietransitie waar onze wereld voor staat”, verduidelijkt zaakvoerder Ignace Dumon, die samen met zijn echtgenote Mieke Marreel stichter is van GPC Europe. “Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, en de broeikasgasuitstoot drastisch terug te dringen, zal onze maatschappij steeds meer nood hebben aan hernieuwbare energiebronnen. Daar willen wij met onze producten en service actief toe bijdragen.”

OBA tradt in dit dossier op als professionele go between, een rol die het Kortrijkse consultancy kantoor -met sprekende referenties op dat vlak- op het lijf is geschreven. GPC Europe zegt dat het verdere groei blijft nastreven in de Benelux. Er zal daarvoor versterkt ingezet worden op onder meer een laagdrempelige en intuïtief te gebruiken webshop voor professionals, de uitbouw van een opleidingscentrum waar alle technieken en producten aan bod komen, ondersteuning in het design en de berekening van projecten, alsook de uitbreiding van het productaanbod. Los van deze organische groeiplannen, worden ook bijkomende acquisities bekeken. Daarnaast zet GPC Europe nog intensiever in op innovatie. Het wil klanten optimaal helpen en ondersteunen door steeds op zoek te gaan naar slimme oplossingen in een razendsnel evoluerende markt.

De investeringen door Hasco Invest hebben geen ingrijpende invloed op het management. Het bestaande team van GPC Europe blijft behouden, om dezelfde, vertrouwde, stabiele en professionele service te verzekeren. Om de uitdagende groeidoelstellingen te verwezenlijken, versterkt Yves Struyve, als mede zaakvoerder, het bestaande team. “GPC Europe wil meer dan ooit dé logistieke draaischijf worden voor innovatieve oplossingen met betrekking tot zonne-energie”, besluit Ignace Dumon.

terug naar overzicht