terug naar overzicht

ANG Groep uit Ronse neemt Carrosserie Spiessens over / Made In Oost-Vlaanderen 02 2021

RANI CROMPHOUT 04 FEBRUARI 2021

RONSE/BORNEM – Guillaume Vander Stichele van ANG Groep uit Oudenaarde heeft Carrosserie Spiessens uit Bornem overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het beschilderen en herstellen van grote voertuigen. Voormalige zaakvoerders Freddy en lieven Spiessens blijven nog enkele jaren aan boord.


ANG Groep is al 28 jaar actief in het maken van alle soorten afzetcontainers binnen de Befralux. De zaak wordt sinds januari 2020 gerund door oprichter en Algemeen Directeur Christophe Vander Stichele en zijn zonen Louis en Guillaume. “We zijn steeds op zoek naar interessante opportuniteiten om de groep te versterken“, vertelt die laatste. “Zo zijn we op het dossier van Carrosserie Spiessens gebotst. Het klikte meteen enorm goed met voormalige eigenaars Freddy en Lieven Spiessens.”

Ontstaan

Carrosserie Spiessens kent zijn oorsprong in 1989 toen Lieven Spiessens de aandelen van Delwie CV overnam. Drie jaar later volgde dan de intrede van broer Frederik Spiessens als mede-aandeelhouder. In de jaren die daarop volgen breidde Carrosserie Spiessens steeds verder uit met nieuwe gebouwen en infrastructuur.

Het bedrijf is vandaag gespecialiseerd in allerlei soorten carrosserie werken van vrachtwagens. Zowel gewone vrachtwagens, paardenvrachtwagens, camionetten, kranen, kermiskramen, bussen, alle soorten opleggers tot zelfs vliegtuigtankers kunnen er terecht.
“We beschikken over een eigen zandstraalcabine en hypermoderne spuitcabines. Klanten kunnen bij ons terecht voor zowel algemene carrosseriewerken, beletteren, beschilderen als zandstralen van hun voertuigen, kortom een totale rebranding”, geeft Guillaume Vander Stichele mee.

Philippe Vandierendonck startte de zaak op in de jaren negentig. Nu hij op tram 6 rijdt was het tijd voor continuïteit. Gezien zijn twee dochters geen interesse hadden in de opvolging binnen het familiebedrijf (ééntje woont er in Australië) werd er uitgekeken naar een eventuele derde koper. Bart De Langhe, technisch ook voldoende geschoold als ingenieur elektromechanica, bleek de ideale man. Hij investeerde zelf 30 procent in het financieren van de overname. “Ik heb al die jaren geld aan de kant gelegd om mijn droom waar te maken”, vertelt De Langhe die aan zijn 38e de grote sprong voorwaarts maakt. “Mijn schoonvader hielp zorgen voor de andere middelen, zodat we zelfs niet bij de bank moesten langs gaan.”

Nieuw gedelegeerd bestuurder

Hij neemt voortaan de rol van gedelegeerd bestuurder op en zal de eerst komende jaren nauw samenwerken met Freddy en Lieven voor een vlotte overgang van de huidige gang van zaken. “We geven de zaak door om de eenvoudige reden dat we beiden de 60 naderen en er geen opvolging was”, klinkt het bij de broers uit Bornem.
“Ik ben enorm dankbaar dat Freddy en Lieven me met open armen ontvangen hebben en nu begeleiden tijdens deze inloopperiode. Ook OBA wil ik graag bedanken voor de vlotte overnamebegeleiding. We zaten meteen met alle partijen op dezelfde golflengte”, aldus Guillaume. “De continuïteit en vooral de kwaliteit blijft verzekerd, zodat we zowel bestaande als nieuwe klanten tevreden kunnen houden. We blijven op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

 

terug naar overzicht